torsdag 8. mars 2012

8. mars!

Jeg tror på det unike og spesielle i hvert enkelt menneske, og at alle har lik verdi uansett hvilket kjønn man blir født med. Alle skal ha rett til å bestemme over sitt eget liv, og ha en mulighet til å følge drømmene sine uansett hva de måtte være.
Verden i dag er ikke rettferdig, og verden idag lar ikke alle bestemme over sitt eget liv og sin egen kropp. Verden idag undertrykker og forskjellsbehandler kvinner. Kvinner og menn har ikke like rettigheter og muligheter, og i mange land blir kvinner fratatt rettet til å selv velge hvem de vil gifte seg med, hvem de skal ha sex med, og hva de skal gjøre i sitt eget liv.

Jeg er så glad for alle de flotte kvinnene som finnes der ute, som hver dag kjemper for å gjøre verden til et bedre sted. Vi må feire og minnes alle de flotte kvinnene som våget å gå i gatene og kreve en forskjell, som ikke ga opp uansett hvor mye motstand de møtte. Det handler ikke om mannehat. Det handler om respekt for menneskeverd, like rettigheter, demokrati og menneskerettigheter.

Gratulerer med dagen alle flotte kvinner!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar